Vlada FBiH danas zasjeda u Sarajevu, na dnevom redu 40 tačaka

05.06.2020.

U Sarajevu će danas zasjedati Vlada FBiH pred kojom će se naći dnevni red od 40 tačaka. Između ostalog, bit će govora i o zaduživanju putem emisije trezorskih zapisa.

Na današnjoj sjednici raspravljat će se, između ostalog, o Prijedlogu odluke o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije trezorskih zapisa u iznosu od 12 miliona KM.

Na dnevnom redu su i Informacija o aktivnostima na rješavanju problematike tunela Crnaja, na magistralnoj cesti M17, dionica Jablanica-Konjic, s Prijedlogom zaključka te Informacija o stanju u oblasti turističko-ugostiteljske djelatnosti u Federaciji Bosni i Hercegovine, s Prijedlogom zaključka.

Članovi Vlade razmatrat će i Informaciju o prihvatanju granta Evropske banke za obnovu i razvoj za Projekat „Vodosnabdijevanje Gradačac“, s Prijedlogom odluke o davanju saglasnosti za prihvatanje granta Evropske banke za obnovu i razvoj za Projekat „Vodosadbijevanje Gradačac“ .

Danas će se razmatrati i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava neprofitnim organizacijama – Savezu logoraša BiH, Hrvatskoj udruzi logoraša Domovinskog rata u BiH“ i IDA – istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtava svjedoka genocida“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, te Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava za političke stranke i koalicije utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu.

Nakon sjednice će biti dostavljeno saopćenje za javnost.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss