Stojanović: Nestručno djelovanje nadležnih dovelo do pojave klastera u Modriči

Direktnu odgovornost za pojavu klastera u Modriči, ali i prethodnu pojavu virusa u dječijem obdaništu, nalazimo u neblagovremenom, nestručnom i paušalnom postupanju Opštinskog kriznog štaba, na čelu sa načelnikom opštine – istakao je Damir Stojanović, predsjednik Opštinskog odbora SDS Modriča reagujući na velike propusta ranije u modričkom dječijem obdaništu JU ”Naša radost” i sada u privrednom društvu „Alfa“ d.o.o. Modriča.

Stojanović kaže da će SDS od nadležnih državnih organa tražimo hitno postupanje u utvrđivanju odgovornosti za sve očigledne propuste koji su ugrozili živote i zdravlje većeg broja ljudi i djece.

„Zatražićemo da se ta odgovornost, utvrdi i sankcioniše na narednoj sjednici Skupštine opštine Modriča koja će biti održana 11.06.2020. godine, uz zahtjev za njen direktan prenos, uvažavajući veliko interesovanje zabrinute javnosti“ – zatražio je predsjednik Opštinskog odbora SDS Modriča.

 

Stojanović je naglasio da Opštinski odbor SDS-a Modriča sa pažnjom i zabrinutošću, primio je vijest o pojavi novog klastera i naglog porasta broja zaraženih lica od virusa KOVID – 19, na području opštine Modriča.

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

Izetbegović: SDA neće praviti problem pravosuđu, s nama problem ima krivosuđe

Naredna vijest

Tim SZO-a podržao pristup ZDK-a u borbi protiv pandemije koronavirusa