f25b3125ce78c87ad475bd844283f635
f25b3125ce78c87ad475bd844283f635

Od sutra se 480 studenata vraća u studentske domove u Sarajevu

Ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Anis Krivić poručio je da su izvršene sve neophodne aktivnosti kako bi se omogućio siguran povratak studenata u studentske domove u Sarajevu koji su u proteklom periodu bili u funkciji karantina.

Zavod za javno zdravstvo KS je dao kompletan materijal za budući rad studentskih domova, dostavljene su i detaljne epidemiološke preporuke koje tretiraju način povratka, trijažu i sam boravak studenata u studentskim domovima.

Postupajući po uputama ZZJZ, Uprava studentskog centra je izvršila sve neophodne radnje, uključujući i dezinfekciju svih prostorija. Obavili su i anketu među studentima prema kojoj se već od 5. juna očekuje povratak oko 480 studenata u studentske domove u Nedžarićima i Bjelavama.

– Kako je Senat Univerziteta u Sarajevu donio zaključke po kojem će nastavni procesi na fakultetima biti nastavljeni od sljedećeg ponedjeljka, sretni smo što smo uspjeli na vrijeme reagovati i obezbijediti nesmetan naučno-nastavni proces na Univerzitetu u Sarajevu, a ovaj put je to na način da će se studenti već od sutra moći vratiti u studentske domove – istakao je Krivić.

(Anadolija, N1)

Prethodna vijest

Počela sjednica Predsjedništva SDA na kojoj će se razgovarati o tekućim pitanjima

Naredna vijest

U Hrvatskoj zabilježen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom