0ffb57102e87760242318ac76a21f935
0ffb57102e87760242318ac76a21f935

Univerzitet u Sarajevu: Studenti će se online putem upisati u novu akademsku godinu

Uz podršku Univerzitetskog tele-informatičkog centra UTIC, Univerzitet u Sarajevu će upis kandidata vršiti putem Informacionog sistema eUNSA.

– Prijava kandidata na Konkurs za upis u prvu godinu prvog ciklusa i integriranog studija, kao i na Konkurs za upis u prvu godinu stručnog studija provodit će se isključivo online putem Informacionog sistema eUNSA – saopćili su iz Univerziteta u Sarajevu.

Sistem online upisa na Univerzitet u Sarajevu kreiran je, kako navode, u skladu sa najnovijim trendovima i dostignućima informacionih tehnologija, kome se pristupa putem bilo kojeg uređaja konektovanog na internet. Sistem obezbjeđuje najviše standarde integriteta i sigurnosti podataka koje obrađuje.

Sistem pokriva cijeli proces, od pretraživanja fakulteta/akademije prema željenim kriterijima, preko prijava odabranih fakulteta/akademije, te uvida u rezultate po fakultetima/akademijama, pa do ostvarenja prava upisa na fakultet/akademiju. Kandidatima omogućava brz i direktan uvid u lične podatke, ocjene te posebna postignuća važna za upis ostvarena tokom srednjeg obrazovanja, daje detaljnu kalkulaciju bodova za svaki prijavljeni fakultet/akademiju prema uslovima koje propisuju fakulteti/akademije, kao i uvid u položaj koji zauzimaju na rang listi jednog fakulteta/akademije, a u skladu sa odabranim prioritetima i brojem ostvarenih bodova.

Iz UNSA su poručili učenicima da ne propustite priliku da izaberu svoj karijerni put na oko 300 studijskih programa koji se izvode na fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu.

Pregled programa možete pogledati na: http://registar.unsa.ba, a pripremljen je i interaktivni vodič koji je dostupan na: http://upis.unsa.ba/.

Na web stranicama Univerziteta u Sarajevu (www.unsa.ba) i informacionog sistema eUNSA (www.upis.unsa.ba) nalazit će se sve informacije i detaljna uputstva o postupku registracije na Informacioni sistem eUNSA, te načinu i rokovima za upload dokumenata za online prijavu na Konkurs.

(N1, Interview.ba)

 

Prethodna vijest

Iz Pentagona poručuju: Do kraja mjeseca očekujemo vakcinu protiv korone

Naredna vijest

U Wuhanu testirano deset miliona ljudi na COVID-19