55acdfe022acf1634aac9983a1011049
55acdfe022acf1634aac9983a1011049

Osam novozaraženih od korone u FBiH, Krizni štab poziva na oprez

U protekla 24 sata na području Federacije BiH zabilježeno je osam novih slučajeva zaraze korona virusom. Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom i Unsko-sanskom kantonu.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 944 pacijenta, dok je trenutno aktivno 110 slučajeva pozitivnih na COVID-19. Zabilježeno je ukupno 39 smrtnih slučajeva.

– Kao što se može vidjeti iz posljednjih podataka, virus je još uvijek prisutan te je stoga i dalje potreban oprez i pridržavanje ličnih/osobnih mjera zaštite kako bismo svi skupa spriječili njegovo širenje – poručuju iz Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

– Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva (FMZ), kao i krizni stožeri kantonalnih ministarstava zdravstva u cilju zaštite stanovništva i uzimajući u obzir činjenicu da se slučajevi COVID-19 i dalje prijavljuju na području FBiH nastavljaju obavljati svoje aktivnosti sukladno zakonima iz područja zdravstva kao i procjenama epidemiološke situacije u FBiH. Od 31.05 na snazi je Naredba Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva koja je obavezujuća za krizne stožere kantonalnih ministarstva zdravstva, zdravstvene ustanove i privatnu praksu, te pravne i fizičke osobe – podsjećaju iz Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

(N1, Interview.ba)

 

 

 

Prethodna vijest

U Wuhanu testirano deset miliona ljudi na COVID-19

Naredna vijest

Predsjednik Skupštine Prijedora Mirsad Duratović podnio ostavku