Igor Crnadak dao izjavu Graničnoj policiji BiH u vezi izdavanja bh. viza u Pakistanu

Igor Crnadak je došao danas u Graničnu policiju BiH u svojstvu svjedoka za davanje izjave u vezi izdavanja bh. viza u Pakistanu.

– Granična policija BiH je tijekom 2019. godine Tužiteljstvu BiH dostavila informaciju o nezakonitom načinu pribavljanja viza BiH od strane državljana I.R. Pakistan u Ambasadi BiH u Islamabadu, koji su prilikom apliciranja za vizu BiH davali pogrešne podatke ili prikrivali okolnosti važne za izdavanje vize ili su iste dobivali na nezakonit način uz pomoć trećih osoba, a da je stvarna namjera pribavljanja vize BiH bila da iskoriste teritoriju BiH za odlazak u zemlje EU – kazali su danas za N1 iz Granične policije BiH.

Kako navode, naredba iz Tužilaštva prema GP BiH je stigla ove godine, za poduzimanje istražnih radnji

Nakon što je Tužiteljstvo BiH u 2020. godini, dostavilo Graničnoj policiji BiH, naredbu za poduzimanje određenih istražnih radnji u cilju prikupljanja dokaza o počinjenom kaznenom djelu, kao i zahtjev za dostavljanjem informacija, Granična policija BiH je u proteklom razdoblju poduzela naložene mjere i radnje o čemu je Tužiteljstvu BiH dostavila izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama.

Isto tako, dodaju da Granična policija BiH provodi mjere i radnje iz svoje nadležnosti te će protiv određenih državljana Pakistana, koji su sudjelovali u nezakonitom pribavljanju BiH viza Tužiteljstvu BiH podnijeti izvještaj o počinjenom kaznenom djelu za krijumčarenje osoba.

(N1, Interview.ba)

 

Prethodna vijest

Učenici koji u Banjoj Luci upišu deficitarna zanimanja imat će plaćen prijevoz i 100 KM džeparca

Naredna vijest

Svjetski dan biciklizma: Johann Sattler se “na dva točka” provozao ulicama Sarajeva