Milićević: Federalni štab CZ radio po procedurama i transparentno

Komandantica Federalnog štaba civilne zaštite i ministrica finansija Jelka Milićević izjavila je danas da je krizni štab sve radio po procedurama, transparentno i da je ponosna na urađeno.

Pred zastupnicima Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na vanrednoj sjednici o aktivnostima Vlade tokom pandemije, s posebnim naglaskom na javne nabavke, Miličević je govorila o ulozi i funkcioniranju Federalnog štaba civilne zaštite, te podsjetila na njegove aktivnosti u ranijem i novom sastavu.

“Ono što se pripisuje da je kao nešto negativno ili loše, to je nešto što s punim pravom mogu reći da se ne dotiče Štaba civilne zaštite. Sve ono što smo mi radili obavljeno je vrlo transparentno”, naglasila je Miličević.

 

Dodala je da je prvi put informacije o eventualnim nabavkama dobila na Vladi FBiH. Podsjetila je da Štab donosi odluke o pokretanju javnih nabavki, a procedure provodi FUCZ.

 

“Za svaku odluku o pokretanju javnih nabavki dobije se saglasnost i validne su onog trenutka kada prođu na Vladi. Imali smo dobre namjere. Gdje je to iskočilo, kako je to iskočilo, neka utvrde nadležni organi”,  istakla je Milićević.

(Net.hr/Interview.ba)

Prethodna vijest

Pronađeno troje mrtvih u Surdulici

Naredna vijest

“Žalba zbog puštanja Novalića, Solaka i Hodžića u roku od 72 sata”