Govedarica: Utvrditi ko je odgovoran za nabavku šatora zvanog pokretna bolnica

Srpska demokratska stranka (SDS) insistira na odgovornosti svih nadležnih za nabavku šatora zvanog pokretna bolnica u Republici Srpskoj- kazao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

Očekuje od nadležnih u RS da objelodane ugovor, koji se sad raskida u vezi s tom nabavkom. 

-Na taj način će javnost bila upoznata sa svom štetom koja će opet biti plaćena iz džepova građana Republike Srpske – naglasio je Govedarica, saopćeno je SDS-a. 

Istakao je da javnost može samo da nagađa o stvarnoj šteti za nabavku pokretne bolnice. 

-Znamo da je samo prevoz šatora zvanog pokretna bolnica plaćen 400 hiljada KM, a o drugim štetama možemo samo da nagađamo. Zato je važno da se ugovor objelodani – ponovio je Govedarica. 

Govedarica se osvrnuo i na tvrdnje predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, izrečene na sjednici Narodne skupštine RS, da nije bilo greške tokom vanrednog stanja. 

-Možda je Dodik, kad je galamio u svom rastrojstvu sa skupštinske govornice kako nije bilo greške, u stvari izvodio performans i šalio se kao što je rekao za prisluškivanje narodnih poslanika. Izgleda da je politika u stvari skeč ali neka zna da srpski narod ne voli takve loše fore – zaključio je Govedarica, saopćeno je iz SDS-a.

(FENA, Interview.ba) 

Prethodna vijest

Nema novih slučajeva ni oboljelih od COVID-19 u Kantonu Sarajevo

Naredna vijest

Glavna tužiteljica državnog Tužilaštva najavila dolazak Dodika ”na razgovor”