bdd25e313d3f145021ebc2fe3cd9daaa
bdd25e313d3f145021ebc2fe3cd9daaa

Glavna tužiteljica državnog Tužilaštva najavila dolazak Dodika ”na razgovor”

Gordana Tadić, glavna Tužiteljica u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, kazala je sinoć da će nakon navoda o prisluškivanju članova opozicije, Milorad Dodik biti pozvan na razgovor u ovu instituciju.

Ona je u gostovanju na FACE TV kazala da će se provjeriti da li se Dodik šalio kako je naknadno izjavio.

– To će biti sve provjereno. Vidjećemo je li se šalio. Mora se provjeriti. Doći će na razgovor. Biće pozvan, predmet je raspoređen – otkrila je ona.

Naglasila je da će Tužilaštvo postupati po prijavi predsjednika Partije demokratskog progresa Branislava Borenovića.

– U Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je prošle sedmice stigla prijava Branislava Borenovića vezano za tu temu i to će se svakako provjeriti. Međutim, ja moram vama reći problemi prisluškivanja su veoma ozbiljne stvari. Vidjeli smo da je poslije rečeno da je to bio neki performans, ali Tužiteljstvo će sve isprovjeravati, da li je tačno ili nije. Moram vam reći da sam ja isto imala iskustvo i formiran je predmet u Tužilaštva. Vi znate za slučaj koji je isto bio u javnosti gdje se govorilo o prisluškivanju mene i Ružice Jukić –  rekla je Tadić na FACE televiziji.

Dodik je, podsjećamo, na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske prije nekoliko dana izjavio da neke članove opozicionih partija ”sluša telefonom”.

On je, dan poslije, kazao da se šalio.

(N1, Interview.ba) 

Prethodna vijest

Govedarica: Utvrditi ko je odgovoran za nabavku šatora zvanog pokretna bolnica

Naredna vijest

Od 1. juna ponovo se uspostavlja putnički željeznički saobraćaj u RS