Slučaj pacijentkinje u Hrvatskoj napravio pometnju

Slučaj starije žene (71) iz Kolana, u Zadarskoj županiji, koja se vodi kao osoba koja je preboljela korona virus, napravio je pometnju u Hrvatskoj.

Pometnja je nastala nakon što su njeni testovi u srijedu ponovo bili pozitivni, a sutradan je rezultat ponovoljenog testa bio ponovo negativan.

Pozivajući se na svoja saznanja zadarski portal piše da je riječ o starijoj ženskoj osobi, koja je virus “pokupila” preko Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu na moru.

Žena je, kažu, nakon što je dobila simptome bila testirana na korona virus, a njen nalaz je bio pozitivan.

Nakon određenog vremena oporavka, ponovno je testirana kako bi se utvrdilo da je virus nestao iz njenog organizma. Testirana je, kako se to uobičajeno radi, dva puta u razmaku od 48 sati i oba rezultata bila su negativna što je značilo da se oporavila od korona virusa.

Međutim, ona je juče ponovno dobila simptome bolesti, ponovno je testirana, a nalaz je bio pozitivan, da bi danas njen nalaz opet bio negativan, piše portal Zadarski.

Iz Štaba civilne zaštite Zadaske županije navode da se radi o specifičnom slučaju i da su njeni nalazi upućeni Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, koji će dati svoje mišljenje o ovom slučaju.

(Nezavisne.com/Interview.ba)

Prethodna vijest

Požar u Kolodvorskoj: Vatrogasne ekipe s četiri vozila angažirane na gašenju

Naredna vijest

Uhapšen Fahrudin Solak