Vlašić spreman za turiste, u junu se otvaraju hoteli

Unatoč pandemiji koronavirusa te negativnim posljedicama i smetnjama u poslovanju u oblasti turizma, Vlašić je spreman za domaće i strane turiste, izjavio je direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ) Miroslav Matošević.

Matošević je istaknuo da će početkom juna hoteli na Vlašiću otvoriti vrata gostima.

– Vlašić, kao jedinstveno i atraktivno turističko odredište u BiH, zbog kvalitete ponude nikada nije imao problema s popunjenošću, pa evo i sada, u ovom neizvjesnom vremenu, već nam dolaze prvi gosti – kazao je Matošević.

Na temelju informacija iz nekoliko putničkih agencija, Matošević je istaknuo da turisti iz arapskih zemalja nisu otkazali svoje rezervacije za juli i avgust, kao i da hotelijeri imaju mnogo upita i najava dolazaka.

– Bitno je naglasiti da su protekli period, turistički djelatnici iskoristili za uređenje i renoviranje svojih smještajnih i ugostiteljskih objekata, kao i za unaprjeđenje turističkih ponuda i usluga, te da su poduzeli sve mjere zaštite na sprječavanju širenja korona virusa, kako bi turistima osigurali siguran i ugodan boravak na Vlašiću. Što se tiče poduzimanja mjera zaštite i pridržavanja svih standarda, može se reći da je boravak na Vlašiću siguran – naglasio je.

Turističke i putničke agencije, kao i druga ugostiteljska i turistička poduzeća spremna su za obavljanje svojih djelatnosti, međutim nastavak poslovanja ne ovisi samo o njima, već i o postojećoj regulativi koja se odnosi na zapreke pri prelasku državnih granica, dodao je Matošević.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Sema i Pepo dom našli u zoološkom vrtu Bingo u Tuzli

Naredna vijest

Na sarajevski aerodrom dopremljeno preostalih 20 respiratora