Pravosnažna presuda za klevetu “Oštre nule” protiv Glasa Srpske

Prije više od šest godina, tačnije 05. marta 2014. godine, u dnevnim novinama „Glas Srpske“ objavljen je članak „Policija osujetila rušilačke planove organizacija „Slobodna Republika“ i „Oštra Nula“ u RS – planirali paljenje BORS-a i uprave Istočno Sarajevo“, autora Gorana Maunage.

Zbog iznošenja neistina i dezinformacija u tom  članku, udruženje “Oštra nula” je protiv ovog javnog glasila, njegove tada glavne i odgovorne urednice Bojane Radmanović – Petrović i autora teksta Gorana Maunage podnijelo tužbu za klevetu Osnovnom sudu u Banjaluci.

Konačno, 28. avgusta 2019. godine primili su prvostepenu presudu u korist udruženja.

 

Nakon prvostepene presude, uložene žalbe od strane tuženih, te našeg odgovora na žalbu, Osnovni sud u Banjaluci 12.03.2020. godine donio je pravosnažnu presudu u korist “Oštre nule”.

 

– Pravosnažna presuda nedvojbeno pokazuje da određeni novinari i mediji koji predstavljaju javna glasila, i koji su finansirani od novca građana i građanki RS, ne rade u službi i interesu istih, tj. u javnom interesu. Svjesno iznoseći neistine i razne neprovjerene informacije iz „anonimnih izvora“, oni lažu i manipulišu javnost, a sve to u službi trenutne vladajuće politike – saopšteno je ovog udruženja.

(Interview.ba)

Prethodna vijest

Pročitajte kakvo nas ljeto očekuje

Naredna vijest

Oružane pljačke u Sarajevu, prijetili pištoljem i bombom