Oružane pljačke u Sarajevu, prijetili pištoljem i bombom

27.05.2020.

Tokom jučerašnjeg dana sarajevska policija registrovala je dva slučaja pljačke uz prijetnju oružjem, odnosno pištoljem i bombom.

Dežurna služba Četvrte PU jučer je u 10.50 sati obaviještena je da je u prodavnicu “Konzum” u ulici Trg ZAVNOBIH-a jedna nepoznata osoba uz prijetnju bombom izvršila krivično djelo razbojništva.

– Tom prilikom je otuđena određena suma novca. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca – navode iz MUP-a KS.

Nekoliko sati kasnije, odnosno u  17:20, dežurna služba Druge PU obaviještena je da je u apoteci “Lupriv” na Višnjiku nepoznata osoba uz prijetnju pištoljem izvršila razbojništvo.

– Tom prilikom je otuđena određena suma novca. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca – saopšteno je.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss