a373d8702385a9150c0ba586af85ddbc
a373d8702385a9150c0ba586af85ddbc

Kruzer Carnival Breeze uplovio u dubrovačku luku, među njima i bh. državljani

26.05.2020.

Kruzer Carnival Breeze uplovio je u dubrovačku luku Gruž, a na njemu se nalazi oko 1100 članova osoblja, među kojima su i bh. državljani.

Iako je dolazak broda bio planiran 28. maja, došlo je do promjene plana (nije stao u Italiji) i brod je već stigao u Dubrovnik.

Nakon što se kruzer usidrio kraj otočića Daksa, nešto prije 11 sati u utorak uplovio je u dubrovačku luku Gruž. 

Romano Perić, koordinator Međunarodne organizacije transportnih radnika u Hrvatskoj i pomoćnik glavnog tajnika Sindikata pomoraca Hrvatske, rekao je da se na kruzeru nalazi 93 Hrvata. 

Ostatak je posade iz Albanije, Crne Gore, BiH, Slovenije, Makedonije, Srbije, Italije, Bjelorusije i Bugarske, navodi se na stranicama Sindikata pomoraca Hrvatske.

Na kruzeru je oko 1100 ljudi. 

Proces repatrijacije bit će, kao i prošle sedmice, održan prema uputama epidemiologa, a u skladu sa zaključcima Stožera, koji se u ponedjeljak sastao u prostorijama Lučke uprave Dubrovnik.

Članovi osoblja će ovisno o destinacijama do svojih kuća biti transportirani autobusima i charter letovima.

Za danas su predviđena dva charter leta, dok će dio putnika biti prevezen autobusima. 

– Očekujemo da će sve ići po planu i da će cijeli proces ići kao i s kruzerom Carnival Magic prije tjedan dana. Ti ljudi neće biti u doticaju sa stanovništvom u Dubrovniku, već će s kruzera direktno biti ukrcani u autobuse i ići će dalje. Pretpostavljam da neće biti testirani na koronavirus, već će im se samo izmjeriti temperatura, odnosno prema mojim informacijama, procedura će biti ista kao i za prethodni kruzer – rekao nam je Perić. 

Na kruzeru su pomorci koji su zapeli na morima i oceanima zbog epidemije koronavirusa, no sada se mogu vratiti svojim kućama.

(dnevnik.hr, interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss