U RS-u još osam zaraženih, dvije starije žene umrle od posljedica koronavirusa

U Republici Srpskoj (RS) u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 489 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osam osoba, saopćeno je iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Prema mjestu prebivališta po dvije osobe su iz Doboja i Modriče, a po jedna osoba je iz Gacka, Gradiške, Teslića i Prijedora.

Do sada je u RS potvrđeno 1.359 slučajeva koronavirusa, a ukupno su preminule 102 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra RS prijavili su da je preminula sedamdesetjednogodišnja žena, a u bolnici u Prijedoru umrla je osamdesetjednogodišnja starica.

Preminule su imale više hroničnih udruženih oboljenja.

Od novog koronavirusa, do sada su se oporavile ukupno 754 osobe u RS, a testirano je ukupno njih 24.476.

Iz Ministarstva zdravlja dodaju da se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno liječe 72 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa, a u bolnici u Doboju zbrinut je 51 pacijent sa COVID-19 oboljenjem.

U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.472 osobe, a nadzor je završen kod njih 31.187.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Tuzla: Za novu zgradu DTV ‘Partizan’ čuvao ciglu staru 125 godina

Naredna vijest

SDS Bijeljina: Mićić ni u snovima ne može imati našu podršku