fbe20818303ebb9a09be2a7e314f6b37
fbe20818303ebb9a09be2a7e314f6b37

Fazlić: Ukoliko krene stampedo migranata na Bihać, otvorit ću još pet Vučjaka

22.05.2020.

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća u kratkoj izjavi nakon sastanka s premijerom USK Mustafom Ružnićem, te načelnicima iz ovog Kantona je poručio svima nadležnima za pitanje migracija da “ukoliko krene stampedo migranata na Bihać, da će otvorit još pet Vučjaka”.

– Pozivam da zajednički stvaramo uslove, pozivam sve da migranti ne dolaze na USK, da se učini sve da što manje dođe, da se nastavi ulagati u Biru i da se tamo stvaraju preduslovi, da se zaustavi dolazak migranata u Bihać. Ja upozoravam sve da nikada više nećemo dozvoliti situaciju koju smo imali u Bihaću prije otvaranja Vučjaka. Ukoliko krene sa sa stampedom na Bihać migranata o kojima niko neće voditi računa, ja ne da ću otvoriti jedan Vučjak, ja ću otvoriti još pet Vučjaka i o tome će neko morati voditi računa – rekao je Fazlić. 

Podsjetimo, danas su premijer Ružnić, gradonačelnici i načelnici općina u Unsko-sanskom kantonu naglasili važnost i uspješnost dosadašnje saradnje sa Evropskom komisijom i međunarodnim organizacijama, ali i ponovili kako je interes građana tog kantona uvijek na prvom mjestu. Zbog toga se beskompromisno insistira na zatvaranju prihvatnih centara Bira i Miral.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss