d2e45a5a1818e4ff6065c6a13fd964bc
d2e45a5a1818e4ff6065c6a13fd964bc

Odgođena zagrebačka povorka ponosa

Zagreb Pride objavio je da se ovogodišnja Povorka ponosa, koja je bila planirana za 13. lipnja neće održati.

Kako su objavili na svojoj Facebook stranici, Povorka ponosa neće se održati prije svega zbog sigurnosnih i zdravstvenih razloga, ali i zato jer je za organizaciju Prajda potrebno nekoliko mjeseci rada volonterki i organizacijskog odbora, što ove godine nije bilo moguće.

“Mi svejedno radimo na drugim aktivnostima, a još razmišljamo hoćemo li se Prajd održati ove godine”, piše Zagreb Pride.

Ovogodišnji Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije, interfobije i transfobije (eng.IDAHOBIT), jedan od najvažnijih dana za prava LGBTIQ osoba, koji zajednica obilježava pod zajedničkim sloganom globalnog LGBTIQ pokreta – “Prekini tišinu!”. Slogan “Prekini tišinu!” poruka je LGBTIQ zajednici, a ujedno i krik upomoć vlastima i društvu, jer krajnje je vrijeme da nasilje protiv LGBTIQ osoba postane nedopustivo i kažnjivo.

 

U subotu je Vijeće Europe, na čelu s Glavnom tajnicom Marijom Pejčinović Burić, poručilo kako europske države moraju učiniti više kako bi pomogle izazovima s kojima se susreću mlade LGBTIQ osobe, posebno u vrijeme krize.

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

U Hrvatskoj dva nova slučaja zaraze koronavirusom

Naredna vijest

Policajac počinio samoubojstvo vatrenim oružjem