Mektić o imenovanju Lučića: Prvo zaposlenje poslije studija

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH na jučerašnjoj sjednici dala preporuku Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH

Komisija je dala preporuku Predstavničkom domu PSBiH i za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju Nedeljka Jovića na poziciju zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH.

Lučić, inače DNS-ov kandidat za ministra za ljudska prava, odgovarao je jučer pred Komisijom za pripremu izbora Vijeća ministara. U njegovoj biografiji se navodi da je srednju školu pohađao pet godina, a kao obrazloženje je kazao da je imao problema sa profesorom. Zbog toga je ponavljao četvrti razred srednje škole.

O imenovanju Lučića i Jovića danas će raspravljati i na Parlamentu BiH.

– Vrlo mi je čudan prijedlog da je kandidatu ministru Lučiću ovo prvo zaposlenje poslije studija – kazao je SDS-ov azsupnik Dragana Mektić.

O kandidatima za Vijeće ministara BiH oglasio se i zastupnik Damir Arnaut koji je kazao da “biografija kandidata za VM potvrđuje stalno urušavanje obrazovnog sistema u BiH”.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

RS: Od septembra besplatan vrtić za djecu sa poteškoćama u razvoju

Naredna vijest

Forto: Vrijeme je da se udruženim nastupom naprave promjene