Preminule dvije pacijentnice u Prijedoru, gradonačelnik u samoizolaciji

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš izjavio je danas da su u posljednja 24 sata u tom gradu preminule dvije osobe kod kojih je evidentiran virus korona.

On je izjavio novinarima da su gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i član Štaba za vanredne situacije grada Prijedora Zlatko Ritan u samoizolaciji, nakon što su bili u kontaktu sa osobom kod koje je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Vršilac dužnosti direktora bolnice u Prijedoru Mirko Sovilj pojasnio je da je u srijedu u toj zdravstvenoj ustanovi iznenada preminula pacijentica, koja je na Covid odjeljenju liječena sedam dana.

– I pored činjenice da se radi o šezdesetšetogodišnjoj pacijentici sa komorbiditetima, oporavak vezano za tegobe izazvane virusom korona je tekao vrlo dobro i bio je očekivan povoljan ishod. Jučer je došlo do iznenadne smrti, pretpostavljamo zbog prestanka rada srca ili, eventualno, embolizacije – rekao je Sovilj i dodao da je ta pacijentica prethodno liječena na UKC-u Banja Luka.

Umrla je i pacijentica (67) koja je bila na liječenju na odjeljenju onkologije i kod koje nije bilo kliničke manifestacije infekcije korona vurusom.

Od testiranih radnika bolnice u Prijedoru pozitivan je jedan ljekar specijalista. Ranije je kod dvije medicinske sestre u toj zdravstvenoj ustanovi potvrđen COVID-19.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Mehmedović: Očekujem da zastupnici pokažu visok nivo svijesti i da ukinemo plaće kad ne radimo

Naredna vijest

Vrtići u KS bi mogli početi s radom 18. maja, uposlenici će biti testirani