Novi zaraženi u RS-u, među njima ljekar i korisnik Doma za stare osobe

14.05.2020.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 697 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 33 osobe u Republici Srpskoj.

Do sada je u tom bh. entitetu potvrđen 1.201 slučaj virusa korona, a oporavilo se 511 osoba. Od posljedica COVID-19 preminula je 81 osoba, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 sata, testiran je još 101 zdravstveni radnik iz Banje Luke, Prijedora, Novog Grada, Trebinja, Gradiške, Bijeljine, Čelinca, Laktaša, Bosanskog Broda, Dervente, Teslića, Kotor Varoši, Istočnog Sarajeva i Foče, i ovi nalazi su negativni, a pozitivan test na novi virus korona potvrđen je kod jednog ljekara iz bolnice u Prijedoru.

Novi virus korona potvrđen je i kod jednog korisnika Doma za starija lica iz Kneževa. U posljednja 24 sata testirano je i još 50 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju i svi rezultati testova su negativni.

Kada su u pitanju novooboljeli, riječ je o 17 muškaraca i 16 žena.

Prema mjestu prebivališta sedam osoba je iz Prijedora, šest iz Banje Luke, četiri osobe su iz Gacka, tri osobe iz Gradiške, po dvije osobe su iz Kotor Varoši, Trebinja, Teslića i Kneževa, i po jedna osoba iz Kozarske Dubice, Šamca, Broda, Laktaša i Nevesinja.

Tri osobe su hospitalizirane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. Ukupno 22 osobe su navele kontakt sa pozitivnim na Covid-19, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

U Republici Srpskoj do sada su na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirane ukupno 19.872 osobe.

(Fena, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss