c452fd644d900a2003a55d6fa4ac4308
c452fd644d900a2003a55d6fa4ac4308

U Banjaluci otvoreni kafići, frizerski saloni, stomatolozi

11.05.2020.

U Banjaluci su od danas počeli s radom frizerski i kozmetički saloni, ugostiteljski objekti, stomatološke ordinacije, vrtići i javni gradski i prigradski prevoz u redukovanom obimu, a otvoreni su i parkovi, izletišta i teretane u prirodi.

Uz relaksiranje mjera na području Republike Srpske, koje su bile na snazi radi sprečavanja širenja koronavirusa, nadležni su donijeli niz uputstava kojih je potrebno da se pridržavaju vlasnici, zaposleni i klijenti kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništva.

Mjere koje važe za sve su nošenje maski, rukavica u zatvorenim prostorima, dezinfekcija ruku, a na snazi su i dalje odluke Republičkog štaba za vanredne situacije kojima je zabranjeno okupljanje više od tri osobe i policijski čas koji traje od 22 do pet časova. Svi kojima je odobren rad moraju uskladiti svoje radno vrijeme s policijskim časom.

 

Banjalučani su relaksaciju mjera prihvatili s dozom opreza, naročito jer nadležni danima upozoravaju da je sada najvažnija lična odgovornost svakog od građana. U kafićima u centru grada nije bilo gužvi kao prije dva mjeseca, a ugostitelji su uglavnom napravili veći prostor između stolova i ozbezbjedili dezinfikaciona sredstva i rukavice za svoje goste.

(N1/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss