791d971a6833d28e3f65ae239d810b85
791d971a6833d28e3f65ae239d810b85

Tužilaštvo BiH: Nabavljeni respiratori nisu za korištenje na intenzivnoj njezi

“Svi respiratori u predmetu su locirani, evidentirani i izvršeno je stručno vještačenje. U nalazu vještaka utvrđeno je da nabavljeni ventilatori, ne posjeduju ni minimum potrebnih bitnih karakteristika za adekvatan tretman pacijenata u jedinicama intenzivne terapije, među koje spadaju pacijenti oboljeli od Covid 19”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Dakle, nije preporučeno korištenje u jedinicama intenzivne terapije. 

Tim tužitelja Tužiteljstva BiH, od početka rada na predmetu, 04.05. ove godine, kada je tužiteljstvo preuzelo predmet, poduzeo je cijeli niz potrebnih radnji, na utvrđivanju svih okolnosti ove nabavke i intenzivan rad se svakodnevno nastavlja.

Putem instituta Međunarodne pravne pomoći, pribavljeni su i pribavljaju se svi potrebni podaci i informacije o predmetnoj nabavci, vrše se vještačenja i pregledi dokumentacije i tužiteljski tim je u svakodnevnom i stalnom kontaktu sa policijskim i sigurnosnim agencijama, sa kojima radi na predmetu.

Tužiteljstvo BiH o provedenim aktivnostima će blagovremeno i točno informirati javnost, saopćeno je danas iz Tužilaštva BiH.

(N1)

Prethodna vijest

Širom Europe učenici se vraćaju u škole, neki roditelji zabrinuti

Naredna vijest

Grad Visoko najavljuje besplatne bašte za ugostitelje