Brčko oslobađa roditelje plaćanja vrtića za vrijeme prekida rada

Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u petak usvojila je Prijedlog odluke o oslobađanju plaćanja usluga smještaja i boravka djece u javnim predškolskim ustanovama Distrikta.

Ovom odlukom odobrava se oslobađanje plaćanja mjesečne cijene usluge smještaja i boravka djece u javnim predškolskim ustanovama Brčko distrikta BiH korisnicima tih usluga, utvrđene Odlukom o načinu financiranja boravka djece u javnim predškolskim ustanovama Distrikta, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Oslobađanje iz ove odluke odnosi se na razdoblje trajanja prekida odgojno-obrazovnog rada u predškolskim ustanovama od 16. ožujka 2020. godine.

Vlada Distrikta usvojila je i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava za 2020. godinu – I. dio.

Tim programom planira se utrošak odobrenih sredstava iz Proračuna Distrikta za 2020. godinu u iznosu od 5,5 milijuna maraka za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima.

Sredstva će se koristiti za sanaciju šteta u gospodarskim subjektima Brčko distrikta BiH nastalih ograničenjem rada zbog pandemije izazvane koronavirusom, stoji u priopćenju.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

‘Korona zakon’ sutra stupa na snagu, pročitajte kakve olakšice podrazumijeva

Naredna vijest

Svih 16 novozaraženih u ZDK-u potiče iz maglajskog klastera