Preminuo Siniša Kisić, prvi gradonačelnik Brčko distrikta BiH

U bolnici u Brčkom sinoć je nakon duge i teške bolesti u 66. godini života preminuo Siniša Kisić, prvi gradonačelnik Brčko distrikta BiH i potpredsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Kisić je bio istaknuti sportski i javni radnik, odbojkaški reprezentativac bivše Jugoslavije i osvajač medalje s Mediteranskih igara u Alžiru 1975. godine, član Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH te predsjednik Odbojkaškog saveza BiH.

Uspostavom Brčko distrikta BiH Kisić je imenovan za  prvog gradonačelnika te lokalne zajednice. Na poziciji koordinatora Kancelarije Brčko distrikta BiH u Vijeću ministara BiH bio je od 2006. do prošle godine, kada ga je zamijenio također bivši gradonačelnik Brčkog Miroslav Gavrić.

Kisić je rođen u Brčkom 1954. godine. Završio je Ekonomski fakultet, a u svojoj profesionalnoj karijeri obavljao je više rukovodećih funkcija u brčanskim preduzećima.

U ime Vlade Brčko distrikta BiH telegram saučešća  porodici Kisić je uputio gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Siniša Milić.

Komemoracija u povodu smrti Siniše Kisića bit će održana 8. maja u 11.00 sati u Domu kulture u Brčkom.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Političari kriju jahte, stanove, poslovne prostore i zemljište

Naredna vijest

Pehar: U FBiH do sada 530 oporavljenih pacijenata