972a2b42648eb004b064ab39ba4a7756
972a2b42648eb004b064ab39ba4a7756

Marić: SDP “za ruku” nudio Šahman da upravlja cijelim zdravstvom u KS

07.05.2020.

Skupština Kantona Sarajevo danas je dopunila je dnevni red 9. hitne sjednice tačkom Informacija o nabavci zaštitnih maski od firme Pante Rei Sarajevo o čemu se dosta govori u proteklim danima. Ovu dopunu je tražio SDP, a podržala je i zastupnica Bilsena Šahman s obzirom da se i ona spominje u ovoj priči jer je vlasnik njen sin. U pauzi sjednice zastupnici su iznijeki informacije o pokušaju “kupovine ruke” zastupnice Šahman koju je navodno pokušao SDP.

U pauzi sjednice javnosti se obratio Zvonko Marić koji je rekao kako je pod emotivnim nabojem zbog kolegice Bilsene Šahman i da želi skrenuti pažnja s nekih puno značajnih i težih kriminalnih radnji nego što je riječ o ovoj banalnoj stvari.

Kazao je kako se Šahman na teret stavlja i da je prodala ruku za smjenu prethodne vlade za 4.000-5.000 KM zarade njenog sina, nazvavši takve tvrdnje idiotarijom.

– Zatekla me je njena izjava da joj je puno više nuđeno da ne glasa protiv prethodne Vlade i da joj je s najvišeg vrha SDP-a nuđeno da upravlja cjelokupnim zdravstvenim sistemom na području KS za ruku. Ona to nije prihvatila – rekao je Marić za TVSA.

SDP-ov zastupnik Igor Stojanović je kazao kako su ovu tačku dnevnog zatražili jer žele konkretnu informaciju bez da insiniuiraju da je počinjena zloupotreba. Na tvrdnje zastupnika Marića, Stojanović se nasmijao.

– Gdje su do sada bili Šahman i Marić da to iznesu u javnost? Da je prethodna vlada željela kupiti nekoga imala je puno jeftinije zastupnike koje je kupio SBB i oba se nalaze u njihovom klubu. SDP ne funkcioniše na tom principu da nudi nekom čovjeku zdravstvo ili bilo šta. Pokušavaju revizalizirati ovu priču – rekao je Stojanović za TVSA.

Sjednica još traje, a Informacija o nabavci zaštitnih maski putem firme Panta Rei je posljednja tačka dnevnog reda.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss