Vlada ZDK: Kantonalni organi da predoče informacije o provedenim nabavkama

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na vanrednoj sjednici donijela je zaključak kojim je zadužila sva kantonalna ministarstva, uprave i upravne organizacije da najkasnije do 12. maja dostave detaljne informacije, sa popratnom dokumentacijom, o svim nabavkama provedenim od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području Federacije BiH, kao i kriterijima na osnovu kojih je izvršen izbor dobavljača.

Obaveza se odnosi i na Kantonalnu upravu civilne zaštite, Kantonalnu bolnicu Zenica, kao i sve institucije koje su u skladu sa zakonskim i provedbenim propisima obavezne podnositi izvještaje Vladi ili Skupštini ZDK. 

– Zadužili smo navedene organe da nastave dostavljati tražene informacije i nakon utvrđenog roka, sve dok je na snazi stanje prirodne nesreće, te da informacije objavljuju na svojim internet stranicama. Želimo da svi postupci javnih nabavki budu potpuno transparentni kako bi se zaštitio javni interes i osigurali uslovi za racionalno trošenje javnih sredstava – rekao je premijer ZDK Mirza Ganić. 

Vlada je zaključkom pozvala sve gradove i općine na području ZDK da na isti način predoče informacije o svim izvršenim nabavkama za vrijeme trajanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa Covid-19, saopćeno je iz Press službe ZDK. 

(Fena, Interview.ba)
Prethodna vijest

FBiH: Testirana 603 uzorka, potvrđeno 11 novih slučajeva korona virusa

Naredna vijest

U FBiH vrtići počinju sa radom 15. maja, a kafići od 28. maja