SDP: Da li Vlada Kantona Sarajevo vraća dug Bilseni Šahman za 18-tu ruku?

“Povodom posljednje afere u vezi nabavke zaštitnih maski od sina SBB-ove zastupnice Bilsene Šahman, Klub zastupnika SDP-a će tražiti da se na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo dopuni dnevni red sa tačkom: ‘Informacija Vlade KS i Civilne zaštite KS o kupovini maski od porodične firme zastupnice Bilsene Šahman'”, saopćeno je iz stranke.

Iz SDP-a navode da “nakon nekoliko skandala i opravdane sumnje u nezakonitosti kada su u pitanju javne nabavke od strane Vlade Federacije BiH i federalne Civilne zaštite počeli su isplivavati i slučajevi zloupotreba od strane kantonalne vlasti u Sarajevu koju predvode SDA, DF, SBB i BOSS”.

– Imajući u vidu da je i ruka Bilsene Šahman bila presudna u rušenju prethodne vlade Kantona Sarajevo, postoji opravdana sumnja da je i ova nabavka maski od Bilseninog sina jedan od načina ”vraćanja dugova” za njenu ruku. Ako još uzmemo u obzir da se porodična firma uopšte nije bavila nabavkom medicinske i zaštitne opreme, već proizvodnjom kolača i pružanjem kozmetičkih usluga, sumnja postaje još veća – kazali su iz SDP-a.

Iz stranke smatraju da “nakon isporuke Domova zdravlja zastupniku BOSS-a Plehi i 50.000 KM porodici Šahman, pitanje za novu vladu je hoće li za svaku ruku od njih 18 svakom zastupniku u toku mandata ispuniti slične želje i zahtjeve za ličnim bogaćenjem preko leđa naroda?”.

– Pozivamo Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, kao i istražne organe, da se odmah uključi i ispita direktni sukob interesa u navedenom sklučaju i preduzme neohodne mjere – navodi se u saopćenju.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Inzko predstavlja izvještaj o BiH Vijeću sigurnosti UN-a

Naredna vijest

FBiH: Testirana 603 uzorka, potvrđeno 11 novih slučajeva korona virusa