Šahman: Moj sin je dobio poziv iz CZ, niko mi ništa nije dužan

06.05.2020.

Zastupnica SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Bilsena Šahman danas se obratila javnosti povodom napisa o navodnoj novoj aferi u vezi sa uvozom maski preko firme čiji je vlasnik njezin sin.

Ona je istakla da je firma registrovana za više djelatnosti, a ne samo slastičarskih proizvoda. Dodala je da je njen sin došao na ideju da počne proizvoditi zaštitne maske kojih u tom trenutku nije bilo na tržištu. 

– Sam je našao materijal, firmu u Tešnju, radio je 24 sata. Svi su ga zvali i snabdio je neke apoteke u Sarajevu, radio je i u RS – kazala je Šahman. 

Ona je dodala da su i nju zvali za maske s obzirom da ja farmaceut, ali nije mogla pojasniti kako je Civilna zaštita KS znala da on ima maske.  

– On je dobio poziv iz CZ. Na cijelom ovom poslu je zaradio nepunih 5 hiljada KM koje nisu dovoljne da se pokriju troškovi proizvodnje u Tešnju. Sto ljudi dodatno je zaposleno tamo da proizvodi maske i išao je dva puta dnevno tamo -dodala je.

Kazala je da je ona svjesna da je pod lupom te da je svom sinu teret kada je riječ o poslu. Na pitanje kako komentariše navode opozicije da je ova nabavka dug za 18. ruku pri formiranju Vlade KS Šahman je rekla da nije nikome dužna, a ni njoj niko. 

Kazala je da je njen sin nabavljao maske po cijeni 0,8 a prodavao po 0,9 KM te da mu neki poslovi još nisu plaćeni. 

Civilna zaštita KS nabavila je od firme Panta Rei 50.000 zaštitnih pamučnih maski u trenutku kada su robne rezerve bile opustošene, kazala je Šahman. 

(NAP, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss