Tužilaštvo BiH preuzima predmet nabavke respiratora

Na sastanku koji je održan na inicijativu glavne tužiteljice TužilaštvaBiH ,Gordane Tadić, koji je održan u prostorijama SIPA-e, sa dužnosncima SIPA-e, Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i Agencije za javne nabavke BiH, dogovoren je nastavak aktivnosti u ovom predmetu.

TužilaštvoBosne i Hercegovine, preuzet će predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u svezi uvoza respiratora iz NR Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 milijuna KM.

Nakon što je Državna agencija za istrage i zaštitu, temeljem svojih ovlasti propisanih Zakonom o spriječavanju pranja novca i financiranja terorizma, izvršila provjere navoda o nezakonitostima u svezi nabavke 100 respiratora iz NR Kine, te nakon ocjene do sada poznatih činjenica, utvrđeno je da u ovom predmetu postoji nadležnost Tužiteljstva BiH, te će dalje aktivnosti i provjere biti nastavljene i vođene pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

S tim u svezi, Kantonalno tužiteljstvo KS, će Tužiteljstvu BiH tijekom dana, dostaviti predmet koji je do sada vođen pod njihovim nadzorom. 

(N1, Interview.ba) 

Prethodna vijest

Gradska tržnica u Zenici ponovo radi u punom kapacitetu

Naredna vijest

Otvorena ambulanta porodične medicine Višnjik