e5eb6f7650ac3d74815d7e20837ad8af
e5eb6f7650ac3d74815d7e20837ad8af

Rebalans Budžeta KS na hitnoj sjednici Skupštine u četvrtak

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će po hitnoj proceduri biti razmatran Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Budžeta KS za 2020. godinu, kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju Budžeta za ovu godinu bit će održana u četvrtak, 7. maja.

Na toj sjednici po hitnoj proceduri bit će razmatran i Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo.

Tako je odlučio Kolegij Skupštine KS, a nakon što je Vlada KS danas utvrdila navedene prijedloge. 

Sjednica će biti održana online, a bit će emitovana uživo u programu TVSA. 

Kolegij Skupštine također je utvrdio dnevni red 25. radne sjednica Skupštine koja će biti održana 18. maja ove godine. 

Na dnevnom redu te sjednice naći će se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja BiH, te prijedlozi odluka o imenovanju dva zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS. 

Na sjednici će biti razmatran i Srednjoročni plan i program održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje javnih puteva na području KS za period od 1. januara 2020. godine do 31. decembra 2023. godine. 

Tačke dnevnog reda su i izvještaji o radu Kantonalne uprave civilne zaštite KS, Kantonalnog tužilaštva kao i Odbora za žalbe javnosti za 2019. godinu, te Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za period septembar 2019 – februar 2020. godine. 

Bit će razmatrani i izvještaji o poslovanju za 2018. godinu JP “Televizija Kantona Sarajevo”, kao i kantonalnih javnih komunalnih preduzeća “Rad”, “Sarajevogas”, “Toplane”, “Park”, “Pokop”, “Vodovod i kanalizacija” i “Tržnice-pijace”. 

Skupština će također razmatrati izvještaje o radu sedam kantonalnih javnih ustanova u oblasti socijalne zaštite za prethodnu godinu, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Salčin: Podnijeli 5 krivičnih prijava za sumnjive javne nabavke širom BiH

Naredna vijest

Pojačana kontrola poštivanja preporuka subjekata kojima je omogućen rad