9999ad339352b09a2f05ecdac0ef6131
9999ad339352b09a2f05ecdac0ef6131

Komšić razgovarao sa Lajčakom

04.05.2020.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i specijalni predstavnik Europske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja zapadnog Balkana (EUSR) Miroslav Lajčak, obavili su danas telefonski razgovor.

Razgovarano je o trenutnoj situaciju u vezi pandemije COVID-19 virusa i pomoći koju Europska unija namjerava uputiti prema Bosni i Hercegovini. Posebno je bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Bilo je riječi i o nastavku europskog puta Bosne i Hercegovine na način da treba implementirati svih 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji, što predstavlja temelj za sticanje kandidatskog statusa.

 

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić obavijestio je specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, da je svih 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije za njega prihvatljivo, jer se na taj način mogu obaviti neophodne reforme u Bosni i Hercegovini, što bi našu zemlju učinilo kredibilnim aspirantom za kandidatski status i otpočinjanje pregovora za članstvo u Europskoj uniji u okviru važećih pregovaračkih poglavlja.

 

U tom pogledu, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo je i odgovarajuće zaključke, da kao tijelo koje je uime Bosne i Hercegovine uputilo zahtjev za članstvo u Europskoj uniji, a nešto kasnije i dostavilo odgovore na upitnik Europske komisije, u okviru svojih ustavnih nadležnosti bude koordinator svih aktivnosti na implementaciji 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss