Bit će pojačane kontrole: Zabrinutost zbog porasta pozitivnih na korona virus u RS

04.05.2020.

Zvaničnici Republike Srpske izrazili su zabrinutost zbog porasta broja pozitivnih na koronavirus u tom bh.entitetu, te naglasili da je potrebno pojačati kontrolu primjene mjera, koje podrazumijevaju zabranu okupljanja, kao i obavezno nošenje zaštitne opreme.

Na sastanku, koji je entitetska predsjednica Željka Cvijanović održala danas s premijerom Radovanom Viškovićem, ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem, gradonačelnik Banje Luke Igorom Radojičićem i v.d. direktorom Uprave za inspekcijske poslove Dragutinom Škrebićem, bilo je riječi o provođenju Uredbe sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Razmotrena je mogućnost preraspodjele zaposlenih u okviru Uprave za inspekcijske poslove kako bi, osim kontrole na graničnim prijelazima, bilo omogućeno provođenje efikasnije kontrole i u unutrašnjosti RS.

Ukazano je na potrebu da se s posebnom pažnjom kontrolišu osobe, koje imaju potvrdu poslodavaca za kretanje, uz napomenu da ona važi samo od mjesta stanovanja do radnog mjesta, te da se ne može koristiti na drugoj relaciji, niti van radnog vremena, saopćeno je iz Biroa za odnose javnošću entitetske predsjednice.

(FENA, Interview.ba) 

Idi naVrh

Don't Miss