Počela sjednica CIK-a o pripremama za lokalne izbore

30.04.2020.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine bi na sjednici koja je počela jutros trebala razmatrati Informaciju o sprovođenju pripremnih aktivnosti za lokalne izbore 2020. godine.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o diplomatsko-konzularnim predstavništvima u kojima se planira organiziranje glasanja za lokalne izbore 2020., kao i Prijedloga uputstva o vrstama, načinu i rokovima za određivanje biračkih mjesta.  

Članovi CIK-a BiH trebali bi razmatrati i Prijedlog odluke o imenovanju komisije za nabavku usluga transporta izbornog materijala za lokalne izbore 2020. godine, te Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Poslovnika Centralne izborne komisije BiH.

Između ostalog, trebali bi biti razmatrani  i Izvještaj o izvršenju budžeta CIK-a BiH za period od 1. januara do 31. marta  ove godine, kao i Informacija o planiranim i isplaćenim sredstvima političkim subjektima u 2019. godini iz budžeta svih nivoa vlasti Bosne i Hercegovine.

Kako je jučer i najavljeno iz CIK-a BiH, nakon testnog perioda, od danas  se sjednice ove institucije mogu pratiti putem live streaminga na njihovoj internet stranici.  

(Fena, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss