Počela sjednica CIK-a o pripremama za lokalne izbore

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine bi na sjednici koja je počela jutros trebala razmatrati Informaciju o sprovođenju pripremnih aktivnosti za lokalne izbore 2020. godine.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o diplomatsko-konzularnim predstavništvima u kojima se planira organiziranje glasanja za lokalne izbore 2020., kao i Prijedloga uputstva o vrstama, načinu i rokovima za određivanje biračkih mjesta.  

Članovi CIK-a BiH trebali bi razmatrati i Prijedlog odluke o imenovanju komisije za nabavku usluga transporta izbornog materijala za lokalne izbore 2020. godine, te Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Poslovnika Centralne izborne komisije BiH.

Između ostalog, trebali bi biti razmatrani  i Izvještaj o izvršenju budžeta CIK-a BiH za period od 1. januara do 31. marta  ove godine, kao i Informacija o planiranim i isplaćenim sredstvima političkim subjektima u 2019. godini iz budžeta svih nivoa vlasti Bosne i Hercegovine.

Kako je jučer i najavljeno iz CIK-a BiH, nakon testnog perioda, od danas  se sjednice ove institucije mogu pratiti putem live streaminga na njihovoj internet stranici.  

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Svjetska zdravstvena organizacija pohvalila Švedsku

Naredna vijest

“Srebrena malina” uplatila PDV za respiratore