Preminula 66-godišnja žena u covid-bolnici SKB Mostar

Protekle noću u covid-bolnici Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar preminula je 66-godišnja žena iz Konjica.

Pacijentica, rođena 1954. iz Konjica, bila je hospitalizirana od 23. ožujka, a imala je više komorbiditeta.

– Zbog težine kliničke slike zahtijevala je mjere intenzivnog liječenja i mehaničke ventilacije, a 14 dana poslije je učinjena i traheotomija. Bolesnica je prethodnih dana bila stabilna, ali je oko 22 sata naglo došlo do ireverzibilnog respiratornog urušavanja te je, i pored provedenih mjera reanimacije i intenzivnog liječenja, preminula. Bolesnica je imala kliničke, epidemiološke i radiološke karakteristike covid-bolesnika – priopćeno je iz Stožera civilne zaštite HNŽ-a.

U mostarskoj covid-bolnici trenutno se liječi 20 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru i izrazito teškog kliničkog stanja, a troje na potpornoj terapiji kisikom. Ostali bolesnici su stabilno bez pogoršanja. Jedan bolesnik otpušten je na kućno liječenje.

U posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na covid-19 testirano je 137 uzorka, a na područja HNŽ-a bilo je pet pozitivnih slučajeva, svi iz Mostara.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su u protekla 24 sata 29 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, što je ukupno 2931.

Prema izvješću iz MUP-a HNŽ u posljednja 24 sata nije bilo prekršitelja rješenja o samoizoliranju i izoliranju, stoji u priopćenju.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Predložene nove mjere za prvomajske praznike u FBiH

Naredna vijest

SDA: Istražiti kupovinu respiratora, sve nabavke moraju biti transparentne