Čerkez: U budućnosti više harmonizacije u provođenju mjera BiH i susjednih zemalja

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez izjavio je danas da je važno zapamtiti kako epidemija nije završena već da su samo određene restrikcije ublažene, što i dalje treba da poluči rezultate.

– Ključno je da se i dalje pridržavamo mjera lične zaštite kao što su nošenje maske i rukavica, pranje ruku i držanje socijalne distance kako bismo mogli nastaviti s ublažavanjem mjera uvedenih za sprečavanje širenja zaraze – poručio je u obraćanju javnosti Čerkez.

Dodao je da nadležni prate i situaciju u susjedstvu te da će u budućnosti biti više harmonizacije u provođenju mjera između BiH i susjednih zemalja.

Čerkez je istakao da će biti posebno važno održavanje discipline kada budu ublažene ostale mjere poput onih u zadnjoj fazi, kao što su održavanje većih skupova i otvaranje ugostiteljskih objekata.

Apelovao je na građane da se i dalje pridržavaju mjera lične zaštite kako ne bi došlo do odlaganja ublažavanja ostalih restrikcija zbog eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

FBiH: I dalje više žena oboljelih od koronavirusa, ukupno se oporavilo 278 pacijenata

Naredna vijest

Firma “FH Srebrena malina” iz Srebrenice dobila posao od 10,5 miliona maraka za nabavku respiratora