9b186c1c70b865bf10a1a6a9ddab9417
9b186c1c70b865bf10a1a6a9ddab9417

Trump predlaže ubrizgavanje dezificijensa u organizam

24.04.2020.

Predsjednik SAD-a, Donald Trump, ponovno je zaprepastio medicinsku zajednicu posljednjim komentarima o lijeku za koronavirus. Njegove komentare stručnjaci su nazvali neodgovornima i opasnima.

Naime, Trump je na dnevnoj presici o koronavirusu sugerirao kako bi ubrizgavanje dezinfekcijskog sredstva poput izopropilnog alkohola u tijelo moglo ubiti koronavirus, a predložio je i zračenje tijela bolesnika od koronavirusa UV-zrakama.

Predložio ubrizgavanje u pluća

– Ja sam onda rekao što bi se moglo dogoditi ako dovedemo zraku unutar tijela, što se može napraviti kroz kožu ili na neki drugi način pa ste rekli da ćete i to testirati. Onda sam vidio dezinfekcijska sredstva koja unište virus u minuti, postoji li način da napravimo tako nešto, kroz injekciju ili čišćenje? Da sredstvo uđe nekako u pluća. To bi bilo zanimljivo provjeriti – rekao je.

Potom je upitao Dr. Birx o tome je li čula za tretman liječenja koronavirusa vrućinom i zrakama?

– Ne kao tretman. Mislim, temperatura je dobra stvar, pomaže tijelu da odgovori na bolest, ali nisam još vidjela tretman pomoću vrućine ili zračenja – završila je Birx dok joj je Trump odgovorio da bi bilo jako dobro kada bi se tako nešto provjerilo.

Doktori šokirani

Medicinski stručnjaci diljem SAD-a ostali su šokirani Trumpovom sugestijom. Među njima je i pulmolog Dr. Vin Gupta.

– Sama ideja o ubrizgavanju bilo kakvog proizvoda za čišćenje u tijelo je opasna i neodgovorna. To je poznata metoda koju ljudi koriste kada se žele ubiti – napomenuo je.

Kashif Mahmood, doktor iz Charlestona u West Virginiji, na Twitteru je napisao:

– Kao doktor ne mogu preporučiti ubrizgavanje dezinfekcijskog sredstva u pluća ili korištenje UV-zraka za liječenje koronavirusa. Ne slušajte Trumpove medicinske savjete -.

John Balmes, još jedan pulmolog iz San Francisca, upozorio je da udisanje para iz sredstva kao što je izbjeljivač može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

– Samo udisanje takvih para je nešto najgore za vaša pluća. Dišni put i pluća nisu namijenjena za ubrizgavanje bilo kakvog dezinfekcijskog sredstva. Čak ni mala količina izopropilnog alkohola nije sigurna. Takav ideja liječenja nije normalna – napomenuo je Balmes za Bloomberg News.

(vijesti.ba, interview.ba)

 

Idi naVrh

Don't Miss