Ukinuto skraćeno vrijeme trgovina u KS

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo donio je na današnjoj sjednici Naredbu kojom se van snage stavlja Naredba od 30. marta 2020. godina, a koja se odnosila na radno vrijeme trgovina koje su bile izuzete.

Riječ je o trgovinama: prodavnice higijenskih proizvoda, trgovine prehrambenih proizvoda, ribarnice, mesnice, apoteke, specijalizovane prodavnice medicinskih, veterinarskih proizvoda i opreme, poljoprivredne apoteke, benzinske pumpe, kiosci, pekare, hemijske čistionice, specijalizovane prodavnice za prodaju ortopedskih i drugih pomagala, specijalizovane prodavnice dječije opreme, prodavnice hrane za životinje, prodavnice građevinskog, vodovodnog i elektro-materijala, logistički i distributivni centri hrane, pića i higijenskih proizvoda, veledrogerije, knjižare, trgovine autodijelova, autoservisi i autopraonice.

U skladu sa tadašnjom Naredbom, a koja je danas stavljena van snage, te trgovine su radno vrijeme trebale organizovati do 18.30 sati, izuzev dežurnih apoteka.

Nakon što je na današnjoj sjednici Federalnog Štaba civilne zaštite ukinuta mjera zabrane kretanja od 20 do 5 sati, ta naredba je stavljena van snage, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS-a.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Sve manji broj zaraženih u svijetu

Naredna vijest

Teška nesreća kod Doboja, jedna osoba poginula