565b51de0fc8b66d8ab5b2766473a3a4
565b51de0fc8b66d8ab5b2766473a3a4

Plan otvaranja u RS-u: Ugostiteljski objekti, bioskopi i frizeri zatvoreni do 18. maja

24.04.2020.

Štabovi za vanredne situacije u Republici Srpskoj razmatraju određeni plan otvaranja objekata i usluga, koji, kako saznajemo, podrazumijeva da ugostiteljstvo, hoteli, frizeri i bioskopi ostanu zatvoreni najmanje do 18. maja.

Iako plan još uvijek nije ozvaničen i preciziran, prema saznanjima Monda, poseban restriktivni režim  o ograničenju kretanja i okupljanja, koji je važio za vrijeme vaskršnjih praznika, trebalo bi da bude na snazi i u periodu od 1. do 3. maja, te od 6. do 8. maja.

Tako bi se, kao što je to u više navrata i najavljivano, spriječila masovnija okupljanja tokom prvomajskih praznika i Đurđevdana i tako preventivno djelovalo na sprečavanje širenja korona virusa.

Nadalje, u planu je da se uz posebne mjere distance i higijene, od 27. aprila dozvoli sva proizvodnja koja je obustavljena, kao i ograničen broj vrtića uz mjeru da se, ukoliko se pojavi bolesno dijete, objekat odmah zatvori na 14 dana, a djeca i vaspitači pošalju u izolaciju i testiraju.

Od ovog datuma će se dozvoliti i rad manje rizičnim trgovinama, poput zanatstva, te priprema i dostava hrane sa mogućnošću šalterske prodaje.

Tu je i mogućnost za starije osobe, da im se produži vrijeme kada će moći šetati na sedam do 15 sati dva dana u sedmici, ali uz restrikcije za ostale građane.

Na kraju, nadležni razmatraju da se od 11. maja  ponovo ograniči i javni prevoz uz minimalan broj redovnih linija, kao i da se od tog datuma otvore biblioteke i teretane u prirodi

(Modno.ba, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss