Hrvatski ministar turizma: Za sedam dana dobit ćemo optimizam da razgovaramo o turističkoj sezoni

Ministar turizma Hrvatske Gari Capelli govorio ne o otvaranju granica sa Austrijom i Slovenijom, te o turističkoj sezoni u ovoj zemlji.

– Mi ćemo u sljedećih tjedna dana imati pripremljene platforme. Ministri turizma EU potvrdili su sastanak na kojem ćemo razgovarati. U sljedećih 15 dana će se vrlo puno toga dogoditi. Neću prejudicirati. Te restrikcije koje imamo su prepoznate i ljudi žele doći u Hrvatsku na more. To je naša prednost. Sve nam se vraća u pozitivnom smislu. U nekim zemljama se ne kontrolira situacija – kaže Capelli. 

Dodao je i kako u cijeloj Europi vlada strah zbog otvaranja kafića i restorana.

– Uz određene mjere, više dezinfekcije, udaljenost od dva metra, to su neke zemlje uvele, na neke stvari ćemo se morati naviknuti. Ići ćemo iz dana u dan. Dali smo gospodarske mjere, zadržali smo radnu snagu koliko toliko, zadržali smo epidemiološku situaciju. Sada već i sama struka govori da pregovaramo s nekim zemljama, da napravimo taj neki granični prijelaz. Razgovarat ću sa Slovenijom. Imamo pripremljene bazne forme kako da to napravimo. Austrijanci žele da se otvore granice s Hrvatskom. Treba 10 do 15 dana da sve to dobro iskomuniciramo. Imamo ogromne pomake u testiranju. Vidjet ćete da ćemo za sedam dana dobiti optimizma da razgovaramo o turističkoj sezoni – kaže Capelli.

(HRT/24sata.hr, interview.ba)

Prethodna vijest

Krkić-Dautović: Planiranje godišnjih odmora da, ali u svojoj zemlji

Naredna vijest

Blokiran novac od MMF-a: “Neprihvatljiv i neutemeljen zahtjev ministara iz SDA”