Na području Visokog pod mjerama zabrane kretanja 92 osobe

Štab Civilne zaštite Visokog objavio je da se na području tog grada zaključno sa jučerašnjim danom pod mjerama zabrane kretanja i zdravstvenim nadzorom nalaze 92 osobe, a do sada je s navedenim mjerama završilo 561 lice.

Od 9. aprila nema novih putnika u samoizolaciji, ali ima novih prijava za profesionalne vozače i za osobe koje su bile u kontaktu sa sumnjivim osobama ili osobama kod kojih je potvrđeno da su pozitivne na koronavirus.

U ovoj sedmici je obavljeno 10 testiranja od kojih je jedan test pozitivan na COVID-19. Danas je testirano 11 osoba, a od tog broja je devet kontakata osobe za koju je jučer potvrđeno da je pozitivna na koronavirus i rezultati će biti poznati večeras ili sutra.

Sutra su planirana dva testiranja, što će za ovu sedmicu iznositi 23 urađena testiranja i ukupno 38 testiranja do sada na području Visokog.

Prvi potvrđen slučaj koronavirusa u Visokom registrovan je 23. marta. Pacijent je imao blage simptome bolesti i uspješno se oporavio u stacionaru u Zenici.

Novozaraženi pacijent trenutno je bez ikakvih simptoma bolesti i danas je smješten u stacionar Kantonalne bolnice Zenica, saopćeno je iz Štaba civilne zaštite Grada Visokog.

(FENA, Interview.ba) 

Prethodna vijest

U Federaciji BiH u posljednja 24 sata 41 novooboljeli od COVID-19

Naredna vijest

Mario Nenadić: Od naredne sedmice u Sarajevu počinje masovno testiranje