3ce5a4d4151b0f0af622834fec149898
3ce5a4d4151b0f0af622834fec149898

Aljoša Čampara: Vjerujem da ćemo krajem mjeseca moći razmišljati o ukidanju policijskog sata

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara izjavio je kako će ukidanje policijskog sata u entitetu Federacija BiH ovisti o epidemiološkoj situaciji. U saopćenju iz njegovog kabineta je poručeno da bi se o tome moglo razmišljati već krajem mjeseca.

Iz kabineta ministra unutrašnjih poslova FBiH je saopšteno da vjeruje kako će se već krajem aprila moći razmišljati o skraćivanju ili potpunom ukidanje ove mjere.

Ministar Čampara smatra da treba razmišljati o skraćivanju ili ukidanju policijskog sata, navodi se, ukoliko se drastično ne promijeni stanje u Federaciji BiH, odnosno ukoliko do kraja aprila ne dođe do naglog povećanja broja novozaraženih korona virusom.

“Građane Bosne i Hercegovine molim za strpljenje. Najvažnije je da se u narednom periodu svi pridržavamo izrečenih mjera. Samo odgovornim postupanjem građana i organa sistema uspjet ćemo se izboriti s koronavirusom (COVID-19). Popuštanje mjera najviše će ovisiti o rastu broja novozaraženih. Svi zajedno, odgovornim ponašanjem, možemo spriječiti eksponencijalni rast broj zaraženih“, izjavio je ministar Čampara.

Policijski sat u entitetu FBiH uveden je 21. marta 2020. godine na preporuku Čampare kao dio mjera za prevenciju širenja virusa COVID-19.

(N1, Interview.ba) 

Prethodna vijest

Trudnoća u doba pandemije: Kako bh. zdravstveni sistem tretira trudnice

Naredna vijest

Bregu: Turizam na zapadnom Balkanu već osjeća udarac pandemije