0d8c54b3bac6a7b5c91ac181e89e5c10
0d8c54b3bac6a7b5c91ac181e89e5c10

Hrvatska: Razmatra se uvođenje javnog prevoza uz socijalnu distancu

14.04.2020.

Hrvatska u posebnom režimu zbog koronavirusa živi već mjesec dana, a čini se da je epidemiološka situacija sve bolja, pa se sve više nameće pitanje kada će se mjere početi ukidati?

Tome doprinose vijesti koje stižu iz Austrije koja je prva krenula s najavom postupnog ukidanja mjera, pa preko Slovenije, Njemačke, ali i Italije i Španije, dvije zemlje koje su u Europi najviše pogođene koronavirusom. O ukidanju mjera i epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj oglasio se šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

– Jedna takva situacija ne može trajati beskonačno, naročito u gospodarstvu da se ne dogodi gospodarski krah jer onda nismo ništa napravili. Mjere se mogu relaksirati, ali ne smije biti kao prije, moraju se uvesti posebni uvjeti poput distanciranja – rekao je Capak.

Najavio je kako će i u Hrvatskoj u sljedećem razdoblju razmatrati relaksiranje nekih mjera.

– Jedna od tih stvari je javni prijevoz. Kada se vrati javni prijevoz propisat će se mjere socijalnog distanciranja. No prije relaksiranja mjera, poput normaliziranja javnog prijevoza, mislimo da se epidemiološka situacija mora ustabiliti da nam se, ne daj Bože, ne dogodi ovakav skok u broju novozaraženih kakav se danas dogodio u Srbiji – kazao je Capak za portal Index.

(Oslobođenje, Interview.ba)

 

 

Idi naVrh

Don't Miss