Čampara: Molim građane da se još malo strpe

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara kazao je da je on u ovom trenutku apsolutno protiv 24-satnog karantina te zamolio građane da se još malo strpe.

Kako je kazao, situacija u FBiH je zadovoljavajuća u sigurnosnom smislu i čestitao je svim policijskim službenicima, ali se i zahvalio građanima koji u ogromnoj mjeri poštuju sve naredbe i preporuke.

 

“Oni su omogućili lakši rad policijskim službenicima. Uvijek imate one neodgovorne pojedince koji remete sve to, sa kojima policijski službenici jedino imaju problema u ovom vremenu. To su oni neodgovorni pojedinci koji se oglušuju na naredbe, ne poštuju policijski sat i mjere. Oni sazlužuju sankcije i sve vrste kazni jer dovode u opasnost sve druge građane”, kazao je Čampara.

 

Mjere treba pooštriti prema pojedincima koji se neodgovorno ponašaju, poručio je federalni minstar unutrašnjih poslova.

 

“Treba se zahvaliti našim građanima. Skoro će mjesec dana od proglašenja stanja nesreće. Ovo su teška vremena, teški uslovi, i građani se ponašaju kako treba da se ponašaju. Postoji jedan mali broj neodogovnoih pojedinca i nikako ne smijemo doći u situaciju da radi tih neodgovonih pojedinaca ispašta cjelokupno građanstvo. Sigurno ćemo pooštravati mjere prema tim neodogovnim pojedincima. Ja razumijem štabove civilne zaštite, pritisak i brigu koju imaju. Nama je najvažnije da pandemija ne dobije eksponencijalni rast nego da ide linearno. Molim građane da se još malo strpe”, naveo je Čampara.

 

Da li FBiH treba 24-satni karantin?

 

“Ja sam apsolutno protiv toga. Ja sam to i ranije izjavljivao. Apsolutni karanatin može doći samo, pretpostavljam, u situaciji kada bi eskaliralo ovo stanje. Moramo razmišljati o građanima i kako bi se građani osjećali u slučaju da karantin traje 24 sata”, kazao je Čampara.

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

Bijegom iz Eritreje do ostvarenja snova u Ujedinjenom Kraljevstvu

Naredna vijest

Novi slučajevi korona virusa u BiH: Četiri u Cazinu, po jedan u Goraždu i Bihaću