Ćurić: Zdravstveno stanje petero novozaraženih Trebinjaca je dobro

12.04.2020.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić najavio je danas da će biti urađeno testiranje svih onih koji su bili u kontaktu sa petero novozaraženih Trebinjaca, čije je trenutno zdravstveno stanje dobro i koji nemaju simptome virusa korona.

Nakon sastanka Štaba za vanredne situacije, rekao je da nema razloga za paniku, pozivajući sugrađane da poštuju preventivne mjere nadležnih.

-Moramo da počnemo da razmišljamo kao da smo svi zaraženi, da smanjimo kontakte, nosimo rukavice i masku, a da naši najstariji sugrađani ostanu kod kuće – naveo je Ćurić i ponovio da su sve preduzete preventivne mjere i virusa „nije bilo“ gotovo 40 dana od njegovog prvog evidentranja na području Republike Srpske.

Direktorica trebinjske bolnice Ljubica Miljanović kazala je da su u toj zdravstvenoj ustanovi smještena dva pacijenta, čije je zdravstveno stanje stabilno.

Drugi pacijent iz tog grada je supruga prvooboljelog.

-Prvooboljeli je bio na liječenju u Banjoj Luci. Međutim, za tu kliniku važi da u njoj nema zaraženih virusom korona – navela je Miljanović.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa kazao je da će  i u narednom periodu biti pojačana kontrola svih vozila i vozača, lica i rješenja izdatih od nadležnih organa i institucija.

Na području istočne Hercegovine registrovano je sedam slučajeva infekcije novim virusom korona.

(Fena, Interview-ba)

Idi naVrh

Don't Miss