d193add08bfaf5173150286ccb9ad2ac
d193add08bfaf5173150286ccb9ad2ac

Korman: Pozivam građane da imaju strpljenja u reduciranju izlazaka

Zamjenik direktora Federalne uprave policije, a ujedno i član Federalnog štaba civilne zaštite, Ensad Korman apeluje na građane Federacije BiH da u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19 poštuju sve mjere i preporuke nadležnih u nadolazećem periodu, posebno u dane vikenda, kao i predstojećeg praznika.

– Pozivam i molim sve građane da imaju strpljenja naročito u pogledu reduciranja izlazaka, boravka i kretanja na otvorenom, javnim mjestima kao i okolnim izletištima s obzirom na to da je lijepo vrijeme – kazao je Korman.

On vjeruje da će građani Federacije BiH iskazati, kao i do sada, visok nivo odgovornosti prema sebi i drugima, te nadležnim organima BiH u velikoj mjeri olakšati djelovanje.

– Samo na taj način možemo zajedno prevazići ovu globalnu prijetnju, te očekivati da se u što skorije vrijeme vratimo u normalan život – naglasio je Korman te dodao da zahvaljuje onima koji su se do sada poštivali izdate mjere i naredbe Federalnog štaba civilne zaštite, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Ajdinović: Većina benzinskih pumpi ispoštovala odluku Vlade FBiH

Naredna vijest

Korona virus ušao i u Istočnu Hercegovinu