d78dc19887e0bd51a4454aca7b832153
d78dc19887e0bd51a4454aca7b832153

Helikopter Oružanih snaga BiH i drugi dan gasi požar kod Prozora

Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i u četvrtak 9. aprila, u ranim jutarnjim satima nastavio je gasiti šumski požar na području općine Prozor.

Nadležne civilne institucije uputile su zahtjev za upotrebom vojnog helikoptera u srijedu 8. travnja u poslijepodnevnim satima, još dok je jedan helikopter UH-1H iz sastava 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH bio angažiran na gašenju šumskog požara kod Tuzle.

Sastav 2. helikopterskog skvadrona OS BiH iz vojarne „Rajlovac“ na požarište u području mjesta Ustire, Kučani i Klek kod Prozora u 15:10 sati uputio je drugi helikopter UH-1H. Tijekom poslijepodneva izbačeno je 19 vedara vode. Pri obavljanju zadaće gašenja požara, posada 2. helikopterskog skvadrona OS BiH se pridržavala svih propisanih procedura, uključujući i mjere zaštite od virusa COVID-19, a gašenje je nastavljano i u četvrtak ujutru.

Angažiranjem svojih kapaciteta na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine, OS BiH pokazuju spremnost i u ispunjavanju zakonom propisane misije pomoći civilnim strukturama vlasti i stanovništvu u izvanrednim situacijama.

(N1, Interview.ba) 

Prethodna vijest

Čolić: Neki građani objavljivali rješenja o izolaciji iz ugostiteljskih objekata

Naredna vijest

Povratnici iz Austrije u karantenskom prostoru Graničnog prijelaza Izačić