5fe2dfe7c7514dd164234319c2df1d46
5fe2dfe7c7514dd164234319c2df1d46

Solak: Postavljeni trijažni šatori na 14 graničnih prijelaza

Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba Civilne zaštite izvinio se penzionerima zbog lapsusa u jednom od prethodnih obraćanja.

“Trebao sam reći neophodnih lijekova, a ne nepotrebnih”, kazao je zahvalivši se njima i građanima preko 65 godina što poštuju mjere kretanja od 08:00 do 12:00 sati.

Štab Civilne zaštite je u počeo izvršavati naredbe Predjsedništva Bosne i Hercegovine na postavljanju trijažnih šatora na graničnim prelazima koji pripadaju entitetu Federacije Bosne i Hercegovine.

“Na 14 prelaza su postavljeni šatori sa toaletima, vodom i neophodnim stavarima. Tu će se naći do određenja mjeta boravka, zdravstvenog i epidemiološkog pregleda. Molim ih za smirenje”, kazao je Solak.

Zamolio je građane još jednom da poštuju sve mjere – a one koji nemaju potrebe da izlaze iz domova, neka to ni ne rade.

“Na nama ostalima je da poštujemo ove mjere, nadam se da ćemo ih poništiti brzo. Do tada ćemo ih svi poštivati”, naveo je.

Što se tiče državljana BiH koji uskoro trebaju iz Austrije stići u Bosnu i Hercegovinu – Solak je kazao da će proći trijažne šatore na prelazima Izačić i Velika Kladuša, te da će boraviti tu dok ne završe sa svim neophodnim pregledima i procedurama.

(N1/Interview.ba)

 

Prethodna vijest

Donesena odluka o privremenom otvaranju Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Naredna vijest

Novalić: Pohvale iz WHO svjedoče da smo maksimalno posvećeni