Radončić: Građani prijavite “ljekare-dezertere” koji ne primaju pacijente

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić zamolio je građane da dostave dokumentaciju o tome koji ih ljekar nije htio da ih primi s obzirom na, kako kaže, nedopustivu činjenicu da „ljekari – dezerteri ne žele da primaju pacijente“, odnosno da veliki broj ljekara ide na bolovanje.

“Društvo je u ljekare uložilo veliki novac i oni su školovani za svoj posao, a sada ni jedan dom zdravlja neće da primi bolesnike”, kazao je Radončić, te podsjetio da nije bez razloga prije sedam dana tražio smjenu jednog od direktora doma zdravlja u Sarajevu.

 

U tom cilju navodi da „Vlada KS nije ništa uradila“ dodajući da „svi moraju znati da njemu parlamentarna većina nije važnija od života građana”.

“Pozivajući se na Okvirni zakon o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih ili drugih nesreća u BiH zatražit ću od kantonalnog ministra da napravi procedure koje će biti poznate pacijentima i ljekarima u smislu kome se pacijent javlja, ko ga upućuje i na koji broj telefona, jer građani nemaju uopšte pojma kome da se jave”, poručio je danas Radončić na pres-konferenciji.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Podaci WHO: BiH na sedmom mjestu po smrtnosti od koronavirusa

Naredna vijest

U Distriktu tri nova pozitivna slučaja na korona virus, osam hospitaliziranih