a925aff200dda6f223761adfc69f1344
a925aff200dda6f223761adfc69f1344

Nakon smrti doktora Pašagića: Bez depolitizacije javnog sektora naše društvo nema šanse

07.04.2020.

Bh. reditelj Dino Mustafić oglasio se na Twitteru nakon smrti epidemologa Šefika Pašagića, te poručio da više nikome ne smije biti svejedno zbog disfunkcionalnosti zdravstvenog sistema.

Podsjetimo, supruga preminulog Elna Pašagić u jučerašnjem intervju za Klix.ba rekla je kako je njen suprug žrtva zdravstvenog sistema u našoj zemlji, a ne koronavirusa. Pojasnila je i da je danima zvala doktore da dođu po njenog muža koji je imao visoku temperaturu i kašljao, te kako je tek na treći test na koronavirus bio pozitivan.

-Ovo je jedan od onih tekstova kojeg ću pamtiti do kraja života jer je u meni probudio najveći strah, ljutnju i tugu za izgubljenim životom radi odsustva sistema. Doktori moraju pitati politiku, a mi njih: Ko je odgovoran? Zar ovo treba biti naša sudbina? Nikom više ne smije biti svejedno nakon smrti našeg sugrađanina zbog disfunkcionalnosti zdravstvenog sistema – ko će biti imenovan na funkcije. Bez depolitizacije javnog sektora naše društvo nema šanse. Bićemo u rukama neznalica i populista koji vladaju strahom i demagogijom – poručio je Mustafić.

(Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss