HNK: Zaraženi načelnik Čitluka i doktorica, ljekari u izolaciji

07.04.2020.

Darko Juka, savjetnik premijera Hercegovačko-neretvanskog kantona, javnosti je saopštio da je Marin Radišić, načelnik Čitluka, pozitivan na korona virus. On je kazao i da je i doktor Jurica Arapović smješten u izolaciju od 14 dana nakon rizičkog kontakta. Potvrđeno je i to da je zaražena još jedna doktorica.

Juka je izrazio saučećće porodicama dvije žrtve korona virusa koje su potvrđene u jutarnjim satima 7. aprila. On je kazao da je do ponoći obavljeno testiranje 151 uzorka, a 20 novih slučajeva pozitivnih na COVID-19. HNK do sada ima 213 pozitivnih na korona virus.

– Na kisiku je devet, na respiratoru pet pacijenata – rekao je Juka.

Potvrdio je i da je načelnik Čitluka Marin Radišić pozitivan na korona virus.

– Od svakog trenutka smo poštivali sve mjere predostrožnosti. Uradili smo sve što se može uraditi u prevenciji. Nije bez razloga svako upozorenje i apel. Opasnost je tu, velika je i niko nije imun na ovo – izjavio je Juka.

Istakao je Juka i to da je u toku sastanak koordinacionog tijela sa epidemiolozima kako bi se razmotrile promjene u režimu rada.

– Doktor Jurica Arapović je u samoizolaciji. Radi u predostrožnosti je u izolaciji od 14 dana. Imao je umjeren rizičan kontakt. Još jedna liječnica je pozitivna, druga je u samoizolaciji 14 dana – kazao je doktor Siniša Skočibušić.

Doktor Siniša Skočibušić je rekao da je Arapović u izolaciji zbog predostrožnosti, te je apelovao na sve građane da poštuju mjere kao ključnu stvar u sprečavanju širenja pandemije korona virusa.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss